НОВИНИ

Австрийците след изборите

Австрийците избраха за президент бившия лидер на Зелените Александер ван дер Белен и не позволиха на кандидата на Австрийската партия на свободата Норберт Хофер да стане първия крайнодесен държавен глава в Европа след Втората световна война. Според последните резултати независимият кандидат - Александър ван дер Белен води с 51,68 процента от гласовете, без да се отчитат бюлетините, подадени по пощата. Хофер обаче веднага направи заявка, че се прицелва в парламентарните избори след година и канцлерския пост. Разделението в страна остава, коментираха днес жители на Виена.

Невена Бонева
от Невена Бонева
14:46, 05.12.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
"Който е гледал телевизия снощи е видял, че мнозинството от хората в страната не са доволни, а може би и в Европа. Политиците трябва да подемат инициативата и да направят нещо за това, а не да работят един срещу друг."
"Без съмнение Партията на свободата няма да приеме този резултат просто така, ще се опитат да налеят масло в огъня, може би дори да поискат нови избори. Ще си отдъхнем само за малко, защото борбата за отворено общество, човешки права и всичко, което Европа означава, продължава."
"Много е добре, че разумът надделя над популистката идея, но тя няма да спре, историята ще продължи. Ще има нови избори и картите ще се раздават отново. Не приемам резултата като толкова голям успех, защото той е само малък лъч на надежда."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата в Бургас се самосезира за унищожени дюни на плаж Оазис
Прокуратурата в Бургас се самосезира за унищожени дюни на плаж "Оазис"
Има лица, които разпространяват информация, че се подготвя атентат в България
Има лица, които разпространяват информация, че се подготвя атентат в България