НОВИНИ

Австрия затяга граничния контрол

Австрия ще увеличи присъствието на войници по своите граници, за да се справи с все така силния наплив на мигранти. 450 допълнителни военнослужещи ще бъдат разположени по граничните пунктове в следващите дни.

bnt avatar logo
от Георги Петров
06:24, 22.02.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
австрия затяга граничния контрол

С това общият брой на австрийските войници и резервисти, охраняващи границите на страната, ще достигне 1450. Те ще патрулират и ще контролират хората и автомобилите, които влизат в Австрия, а освен това Части от военната полиция ще бъдат приведени в готовност за намеса при необходимост.

Въпреки критиките от страна на Европейския съюз Австрия въведе стриктни квоти за влизане на мигранти на нейна територия. Тя приема на ден 80 кандидати за убежище и разрешава на 3200 мигранти да минават транзит. Германският вътрешен министър Томас Де Мезиер заяви, че подобни мерки са неприемливи за неговата страна и броят на пропусканите на транзит бежанци през Австрия е твърде голям. Австрийските власти вече поканиха на среща вътрешните и външните министри на страните от Западните Балкани, България и Австрия, за да координират своята все по-рестриктивна политика по границите. Срещата ще се проведе във Виена в сряда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кери и Лавров съгласуваха спирането на огъня в Сирия
Кери и Лавров съгласуваха спирането на огъня в Сирия
Граничните пунктове останаха отворени през нощта
Граничните пунктове останаха отворени през нощта