НОВИНИ

Австрийски политици призоваха за забрана на забулването на цялото тяло

Австрийски консервативни политици призоваха днес за забрана на забулването на цялото тяло с мотива, че то ще попречи на интеграцията на жените в австрийското предимно католическо общество, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
22:13, 18.08.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
австрийски политици призоваха забрана забулването цялото тяло

Министърът на интеграцията и външните работи и член на Народната партия Себастиан Кулц, който планира догодина да прокара нов закон за интеграцията, заяви, че цялостното забулване е символ не само на религията, но и на враждебност към обществото и проблемът трябва да бъде обсъден.

Неговият съпартиец и вътрешен министър Волфганг Соботка изрази притеснение, че пълната забрана на цялостното забулване ще се окаже проблематична от гледна точка на конституцията, но може да се наложи частична забрана - при шофиране, преминаване на границата или демонстрации.

Идеята за забрана на забулването бе подкрепена и от председателя на австрийската Партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе. По темата се разпали обществен дебат, след като три френски града забраниха носенето на ислямски бански костюми - или буркини, като обявиха, че те са в разрез със светския характер на Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водоснабдяването в някои части на столицата ще бъде прекъснато
Водоснабдяването в някои части на столицата ще бъде прекъснато
Министър Лукарски откри нова галванична линия във ВМЗ-Сопот
Министър Лукарски откри нова галванична линия във ВМЗ-Сопот