НОВИНИ

Автобус с деца катастрофира, няма тежко пострадали

Катастрофа на автобус с 40 деца и камион се размина на косъм без сериозно пострадали днес по обяд на главния път София-Варна, край търговищкото село Алваново.

bnt avatar logo
от БНТ
14:27, 04.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Три момиченца са откарани в болницата в Търговище с леки драскотини и са освободени да продължат пътя си към летния лагер на морето. Неправилно изпреварване и липса на дистанция между камион, натоварен с жито и автобуса е вероятната причина за инцидента. Според шофьора на камиона, ТИР с великотърновска регистрация движещ се в посока София, е предприел рисково изпреварване на правата отсечка и той принудително е набил спирачки. Движещият се зад него автобус пък се е ударил в спрелия камион, при което предната му стъкло се е строшило. Ударените превозни средства са със значителни материални щети. Търновският камион се издирва. Преглеждат се записите от камерите на КАТ и АПИ. Близо 4 часа движението по главния път в района на произшествието се регулираше от пътни патрули.

Теодор Тодоров, началник „Пътна полиция" Търговище:
„Пътували са деца за лагер в курорта Св. Константин и Елена, от Перник са децата. Състоянието им е добро, няма пострадали от тях. Същите бяха претоварени на друг автобус и продължиха за Варна. Двамата водачи абсолютно нямат никакви наранявания, изпробвани са с техническо средство за алкохол, пробите им са отрицателни.
- Рисково изпреварване ли е причината за инцидента?
- Тепърва ще се изяснява. По думите на единия от водачите той казва че друг товарен автомобил е бил предприел рисково изпреварване..."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се купувачът на Химко да бъде въведен във владение
Очаква се купувачът на "Химко" да бъде въведен във владение
Огромен интерес към концерта на Scorpions
Огромен интерес към концерта на Scorpions