НОВИНИ

Автобус се запали в движение на пътя Мездра - Враца

Автобус, превозващ работници, се запали в движение на пътя между Мездра и Враца в ранния следобед и трафикът беше временно спрян. Пътниците били изведени бързо, няма пострадали хора.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
19:20, 27.10.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Автобусът е собственост на фирма от Айтос, която по договор от една година насам вози работници от завода за кабели в Мездра. На фаталния курс превозвал към Враца десетина души от първата смяна, когато внезапно се запалил двигателният отсек в задната част на автобуса.

Шофьорът Светослав Партовски има 30 години стаж зад волана и казва, че подобно произшествие му се случва за първи път, но успял да реагира бързо и да спаси хората.

Светослав Партовски, шофьор: Изведох хората, няма проблеми с тях, не знам какво стана, сигурно е късо съединение. Направил съм всичко, както трябва, гасих с пожарогасителя, но не успях, дойде пожарната, та го угаси. Пожарогасителят беше в изправност.

Данаил Аспарухов, шофьор: В пълна изправност е автобусът, проверяван е, в техническа изправност е, здрав, не сме имали с него никакви проблеми.

Макар че от пожарната веднага се отзовали на сигнала и започнали гасенето, цялата вътрешна част на автобуса е изгоряла. Двигателят му също е напълно повреден. Изгорелият автобус остана на пътя часове, докато чакаше да го изтеглят с тежка техника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдебни лекари искат дължимото им заплащане за месеци назад
Съдебни лекари искат дължимото им заплащане за месеци назад
Борисов: Правителството няма да подава оставка
Борисов: Правителството няма да подава оставка