НОВИНИ

Автобуси качват пътници от платното заради неправилно паркирани коли във Варна

Автобуси на градския транспорт във Варна спират на пътното платно и качват пътници насред пешеходна пътека заради неправилно паркирани автомобили. Абсурдната ситуация се разиграва на булевард “Цар Освободител” в района на Териториалната проектантска организация. Проблемът с паркираните коли в дясната лента на булеварда в посока към кръстовището с улица “Отец Паисий” създава предпоставки за инциденти с пешеходци и шофьори.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
19:34, 10.10.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

На опасния участък има поставен знак за забрана на паркирането и престоя, но шофьорите изобщо не се съобразяват с него и паркират на метри от спирката. Автобусите на градския транспорт нямат избор и спират на платното, за да се качат пътниците. Всичко това води до задръствания и опасни ситуации, защото трафикът по този булевард е много натоварен.

Жител на Варна:
"Абсолютно няма определена линия тук, където да спира. Ето в момента това, което се получава пак е, че е много трудно и пресичането особено с малко дете трябва да има някаква зона отделена."

Често автобусите спират и на намиращата се наблизо пешеходна пътека, което възпрепятства преминаването на пешеходците.

Жител на Варна:
"Винаги е така тук, някакси и пешеходната пътека оттатък така е направена, тук идват, пресичаш и е неудобно, просто неудобно за нас."

От предприятието „Общински паркинги и синя зона“ знаят за проблема и обещаха, че всеки ден ще извършват контрол на опасния участък.

Младен Иванов, управител на „Общински паркинги и синя зона“:
"Реално с „паяци“ не може да се контролира изцяло паркирането и неправилното паркиране."

Хората са категорични, че проблемът може да бъде решен най-бързо чрез по-строг контрол от институциите и налагането на глоби на нарушителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН: Няма изтичане на лични данни на деца
МОН: Няма изтичане на лични данни на деца
Димитър Манолов: Всеки проблем в България опира до доходите
Димитър Манолов: Всеки проблем в България опира до доходите