НОВИНИ

Автобусна спирка в нищото

Спирка на улица "Монтевидео" в столичния квартал "Овча Купел" е затънала в кал, а тротоар по който хората да стигнат до нея няма. Макар и на една от големите улици в квартала и в непосредствена близост до Нов български университет, спирката вече десет години тъне в кал, а при всеки по-обилен дъжд или снеговалеж се образуват и локви.

bnt avatar logo
от БНТ
19:47, 04.02.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Ако не видите новото електронно табло за градски транспорт трудно бихте разбрали, че се намирате на спирка. Цимент липсва, тротоар към нея няма, а за навес хората от квартала могат само да мечтаят.

"Това е доста лошо. Както сега виждате, е наваляло и е доста кално. Не може да се качите, без да се изцапате", разказа Цветомир.

Всеки ден стотици хора преминават от тук. В близост се намират Нов български университет и Професионалната гимназия по селско стопанство. Миглена Николова пътува всеки ден с градски транспорт. Споделя, че състоянието на спирката и тротоара към нея винаги е било такова.

"Мисля, че доста от нашите живущи са сигнализирали, но засега не съм видяла някакво подобрение по този въпрос", каза Миглена.

Когато има време, Миглена предпочита да върви до другата спирка, за да е сигурна, че няма да стигне кална на работа.

"Откакто сме тука, вече десет години е така", добави тя.

Обърнахме се и към отговорните за проблема институции. От дирекция „Пътна инфраструктура“ заявиха за БНТ 2, че улица "Монтевидео" ще бъде реконструирана тази година. По време на строителните дейности ще бъдат изградени тротоари, пътните платна ще бъдат ремонтирани, а на спирки като тази ще се поставят циментови плочи и навеси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Библиотека във входа
Библиотека във входа
Засилени мерки за сигурност за карнавала в Кьолн
Засилени мерки за сигурност за карнавала в Кьолн