НОВИНИ

Автобусните превозвачи готови за протест срещу "бонус-малус"

Автобусните превозвачи са готови за протест срещу системата "бонус-малус". В момента структурите в страната обсъждат как и кога ще се проведе протестната акция.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:22, 04.12.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
автобусните превозвачи готови протест бонус малус

Транспортният бранш е категорично против поредната поправка на системата, обявена вчера на дискусия в столицата. Българското обединение на шофьорите, Съюзът на преподавателите по авто- мото подготовка, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта, Камарата на автомобилните превозвачи и граждани на пресконференция обвиниха КФН, че на дискусията не са били чути и не са имали възможност да зададат въпросите съм към консултанта на проекта „Ърнст енд Янг“.

"Тази система е тотално отхвърлена в Европа и не трябва да се въвежда в България. Ако тази остане в този вид, предложен от КФН, ще излезем на протест“, категорична е Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта и представител на Националното сдружение на автобусните превозвачи.

Автобусният бранш е недоволен от идеята автобусите да бъдат обвързани с нарушенията на водачите. Това е поредният абсурд на държавата, с който се опитва да превъзпита некоректните шофьори, коментира Милтенова. Според нея поредната недомислица е шофьорите на общинските училищни автобуси да не носят отговорност, тъй като не попадат в обхвата на системата "бонус - малус".

Сдруженията недоумяват защо не е направено обществено обсъждане за системата по предложенията на консултанта. Според бранша сега ще се наложи хвърляне на огромни пари за комисионна по проект, който е неприложим в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха новия бос на сицилианската мафия точно преди да го коронясат
Арестуваха новия бос на сицилианската мафия точно преди да го "коронясат"
Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев подава оставка
Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев подава оставка