НОВИНИ

Автобусните превозвачи предлагат обединение на бранша

Автобусните превозвачи, под чийто натиск премиерът Бойко Борисов оттегли проектозакона за създаване на Българска автомобилна камара, са отправили покана до всички национално представени сдружения в пътническия транспортен сектор за обединение. Това обяви на пресконференция в БТА днес Ивайло Константинов, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България.

автобусните превозвачи предлагат обединение бранша
bnt avatar logo
от БНТ
14:31, 02.07.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Той уточни, че става въпрос за конфедерация, в която да членуват само сдружения, които ще представляват своите членове. Всички фирми, които не са техни членове, ще имат право да учредят собствено сдружение, дори собствена конфедерация. Целта на евентуалната конфедерация е да се дефинира като национално представена организация, която да представлява бранша. Константинов подчерта, че това ще е напълно доброволна организация на браншовите сдружения в автобусния транспорт.

Ивайло Константинов каза още, че той и сподвижниците му/ Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта, Националният съюз на превозвачите, Корпорацията на автомобилните превозвачи в България и браншови организации в пътническия транспорт/ категорично не одобряват внесеният от техните колеги от големите превозвачески фирми и подкрепени от КРИБ проектозакон за създаване на Българска автомобилна камара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поклонението пред проф. Божидар Димитров ще бъде в сряда
Поклонението пред проф. Божидар Димитров ще бъде в сряда
ЕС отпуска допълнителни средства на Испания и Гърция за овладяване на миграцията
ЕС отпуска допълнителни средства на Испания и Гърция за овладяване на миграцията