НОВИНИ

Автобусните превозвачи се обединяват в конфедерация

Автобусният бранш се обединява в конфедерация. Решението е взето единодушно след проведена среща на национално представените браншови организации в автобусния сектор, съобщават от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта.

автобусните превозвачи обединяват конфедерация
bnt avatar logo
от БНТ
13:23, 03.07.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В срещата са участвали представители на Национално сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта, Национално сдружение на автобусните превозвачи, Национален съюз на превозвачите, Корпорация на автомобилните превозвачи в България, Българска федерация за пътнически транспорт, както и Национален съюз на превозвачите Варна.

Със създаването на конфедерация автобусните превозвачи се надяват да отговорят на очакванията на държавната администрация за идентифициране на единен браншови субект за комуникация. Посредством конфедералните органи за управление сдруженията в автобусния транспорт ще имат възможност да постигат своите цели и да обединяват усилия си за устойчивото развитие на автобусния транспорт в България.


;

От автобусния сектор изпратиха и открито писмо до премиера Бойко Борисов, за да го информират за решението си. Те благодарят за принципната позиция на премиера по темата и отчитат поетия пред него ангажимент за единение на пътническия транспортен сектор за изпълнен.

Конфедерацията ще бъде учредена след утвърждаване на решението за членство от общите събрания на браншовите организации, но не по късно от 15 септември 2018 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са най-влиятелните личности в интернет според списание Тайм?
Кои са най-влиятелните личности в интернет според списание "Тайм"?
Алфа Рисърч: ГЕРБ първа, БСП втора политическа сила при парламентарен вот сега
"Алфа Рисърч": ГЕРБ първа, БСП втора политическа сила при парламентарен вот сега