НОВИНИ

Благотворителна инициатива: Автомобил мечта за абитуриент

И в седмицата на 24 май и на баловете - ще ви покажем резултата от една наистина благородна инициатива, подета във Фейсбук. Няколко месеца собственици на луксозни автомобили предлагаха своите коли на социално слаби дванайсетокласници. Е, кампанията наистина успя - над 160 младежи в цялата страна получиха своето петзвездно преживяване и сбъднаха мечтата си - да празнуват не по-различно от своите съученици с по-заможни родители. Наш екип пътува от Велико Търново за Варна с основния инициатор на кампанията, който подари усмивка на момиче и го закара на бала му с мечтаната от нея кола.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
12:18, 28.05.2017
Чете се за: 01:15 мин.
Още

В дните на абитуриентските балове се срещаме отново с Николай във Велико Търново. В този час, освен неговия скъп автомобил, още 160 други в цялата страна вече са на път към своите абитуриенти.

Николай Александров - организатор: „Аз се включвам с личните си автомобили, като днес заминавам за Варна, на 250 км от града ми, за да помогна на едно момиченце, на което ѝ е било мечта да бъде на бала си с порше! Аз самия имам три деца и няма нищо по-хубаво да видиш радостта в очите на едно дете!"

На път за морската столица Николай се вълнува и разказва как часове след като публикувал идеята във Фейсбук, започнали да се отзовават десетки сърцати хора.

Николай Александров - организатор: „В момента сме на магистралата за Варна след Шумен, на 80 км от Варна. Да, вълнувам се и нямам търпение да видя изражението на това дете дали ще я зарадваме като цяло!"

Така след близо три часа, пристигаме във Варна. Луксозната кола паркира на улица „Битоля", където една абитуриентка се вълнува не по-малко от своя благодетел Николай.

Мира е на 18 години и е възпитаничка на Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуство във Варна Семейството ѝ няма възможност, затова още не може да повярва, че мечтата ѝ за съвършената бална вечер е сбъдната - красив тоалет и лъскав автомобил.

Мира - абутириентка-НГХНИ „Константин Преславски"-Варна: „Свързах се със страницата на фирмата преди три-четири месеца и те ме свързаха с него. Първо обясних на страницата в какво положение съм и те казаха, че ще ме свържат с него и да си избера една от трите коли, която да ме закара!"
;

Николай подарява на Мира и още една изненада - професионалния грим за вечерта.

Ясенна Иванова - майка на Мира: „Аз се възхитих на цялата идея и затова, че човек в днешния празничен ден вместо да е със семейството си, отделя това време и средства, и пари...това е много голям жест!"
Владимир Иванов - баща на Мира: „Така съм много благодарен…Наистина това са много хубави жестове, които заслужават висока оценка!"

Сбъдната мечта има и Николай - вярва, че радостта в очите на Мира и десетките други абитуриенти, прави този свят по-добро място за живеене, а тяхната радост ще предизвика десетки други добри дела по света. Кой знае…

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премахват автомобили от общински терени в Пловдив
Премахват автомобили от общински терени в Пловдив
Бритиш еъруейз постепенно възстановява темповете на работа
"Бритиш еъруейз" постепенно възстановява темповете на работа