Гръцката полиция задържа автомобил с българска регистрация с 20 нелегални мигранти. Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора.

"Блестяща полицейска акция ,като епизод от екшън".Това са коментарите в социалните мрежи на очевидци на ареста,които дори качиха клипове от събитието.

В квартал Ставруполис на Солун навлиза бал ван с българска регистрация с много висока скорост,преследван от десет полицейски коли.За да спре вана полицията изключва светофарите на кръстовището,спира движението и блокира мястото,за да предпази хората.

Преследването започва от Кавала,където българската кола с регистрация от Хасково не спира на полицейски сигнал за проверка.Преминава през поставени ограничения за движение и продължава с много висока скорост.Започва преследване с полицейски коли и сигнали към шофьора да спре.За да не предизвика катастрофа с жертви при тази висока скорост, полицията предупреждава за опасност движещите се коли в тази посока.

За опитните полицаи е ясно,че в колата има или наркотици, или нелегални мигранти.Целта на операцията е да се спре колата без да пострадат пътниците или други хора.

Арестувани са шофьорът на колата и 20 мигранти,които са пътували в нея.По показания тарифата е 2 хиляди евро на човек от турската граница до Солун.Полицията разследва движението на българската кола и в дните преди ареста,за да установи дали е част от нелегална мрежа за трафик на хора.

Мигрантите са настанени в лагер,а шофьорът е предаден на прокуратурата.Очакват го 20 години затвор,коментират юристи.