НОВИНИ

Прерязали спирачките на автомобила на Мартин Димитров

Спирачките на автомобила на депутата от гражданската квота на реформаторите Мартин Димитров са били прерязани, съобщи самият той в парламента. Полицията и прокуратурата разследват случая. Пред "По света и у нас" главният секретар на МВР съобщи, че не е задействана процедура по назначаването на охрана на народния представител. Мартин Димитров предполага, че предупреждението към него идва заради усилията му да се извадят на светло всички обстоятелства около фалита на КТБ.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Стоил Рошкев, Мая Димитрова
20:07, 17.02.2016
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Мартин Димитров предполага, че тръбичката на спирачките на автомобила е прерязяна пред дома му, през нощта срещу вторник. Вчера през деня колата е управлявана от съпругата му. Когато се прибрала, тя го помолила да паркира.

Мартин Димитров, народен представител ПГ на РБ: Излезнах да го паркирам и когато се качих, установих, че спирачката не работи. Спирачката потъна в един момент и при многократно напомпване пак работеше, но по-слабо. Което аз реших, че нещо е за смяна. Но самият сервиз твърдят, че няма как това да не е злоумишлено и злонамерено действие.

От сервиза обяснили, че тръбата е на специфично място и подобно скъсване може да бъде само умишлено. Депутатът е убеден, че се опитват да го сплашат.

Мартин Димитров, народен представител ПГ на РБ: Така, че допускам, че хора които са силно изнервени от това, че търсим истината за източването на КТБ или другата тема, която знам, че дразни много хора, именно цените на горивата в България и съмненията за картел.

Лидерът на патриотите Валери Симеонов също споделя тезата, че интереси около КТБ са мотив за инцидента и смята,че прерязването на спирачките е опит за убийство.

Валери Симеонов, съпредседател на ПГ на Патриотичен фронт: Ако беше вдигнал скорост на магистрала и нямаше спирачки. Това си е сигурна смърт. Така че въобще не е за подценяване.

Главният секретар на МВР заяви, че Димитров засега е без охрана.

Георги Костов, главен секретар на МВР: Охрана на Народен представител би могла да бъде дадена по Закона за НСО. Това е процедура, която към момента не е задействана.

Костов отказа подробности за разследването, защото това ще попречи на работата.

;

Прерязаха ми метална тръба на спирачките (вижте снимката). Явно битката с монополите и търсенето на отговор на въпроса -...

Публикувахте от Martin Dimitrov в 16 февруари 2016 г.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мръсен ли е въздухът в Перник?
Мръсен ли е въздухът в Перник?
Полицаите да се пенсионират с 12 заплати, според новите законови разпоредби
Полицаите да се пенсионират с 12 заплати, според новите законови разпоредби