НОВИНИ

Баба оборудва дома си с камери след два обира от крадци

След като два пъти тази година в дома на 74-годишната Невена Поповска влизат крадци и задигат пенсията й, тя решава да оборудва къщата си с камери. Вижте повече в репортажа на Антония Сукалинска.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
06:32, 09.09.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Дренково се намира само на 15 км от Благоевград. В селото постоянно живеят по-малко от 30-ина души. Сред тях е и 74-годишната Невена Поповска, която тази година преживяла истински шок след като в дома ѝ влезли крадци.

Невена Поповска: Два пъти, два пъти ме обираха по 150 лева. Аз толкова си нося, колкото хлебче да си взема, толкова ми остават от пенсията.

Възрастната жена била обрана посред бял ден в началото на месец май, само няколко часа след като взела пенсията си от 210 лева. Тя веднага се обадила на близките си в града и се скрила в градината, докато се увери, че крадците си тръгнат.

Близките на жената подали сигнал в полицията. Пристигнали няколко патрула, но разследващите не успели да открият крадците.

Два месеца по-късно случаят се повторил – няколко дни след като взела пенсията си, баба Невена отново била обрана.

След втората кражба, близките на баба Невена решили да оборудват дома ѝ с камери. Сега я пазят две кучета и няколко камери. И откакто ги има, крадците не са се връщали в дома ѝ.

От Областната дирекция на МВР-Благоевград отчитат спад в броя на кражбите в благоевградските села. От началото на годината до сега са подадени 14 сигнала, с два по-малко сравнение с миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Белгия осветиха нова внушителна бирена продукция
В Белгия осветиха нова внушителна бирена продукция
Варненската арт формация Феникс става на 10 години
Варненската арт формация "Феникс" става на 10 години