НОВИНИ

Баба от петричко село написа стихотворение за сватбата на принц Хари и Меган

Най-известният търговец на зеленчуковата борса край петричкото село Кърналово Зоя Войнова написа стихотворение, посветено на принц Хари и Меган Маркъл. Това не е изненада за хората, които я познават. Баба Зоя, както я наричат, продава плодове и зеленчуци, а всяка свободна минута реди стихове в рима.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
21:04, 17.05.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

На баба Зоя ѝ хрумнало да понапише някой стих за младоженците, докато прехвърляла чувалите със зеленчуци. Тя е известна със своите забавни стихотворения, които дори е публикувала в две книги, но за кралска сватба досега не е писала.

Зоя Войнова: Внука извади там от интернет данните и аз вече почвам по български, в български вариант, защото техните английски произношения не мога да ги римувам.

На сватбата на годината баба Зоя е посветила осем куплета, не спестила да даде и мъдри съвети на младоженците.

Зоя Войнова: За да е в семейството всичко наред тая знаменита съпруга да не я заменя никога със друга. Сватбата на годината ще бъде това го знам. Че съм без възможност също го знам, но така ми се иска и аз да съм там.

Освен с поезия и търговия, баба Зоя се занимава и с благотворителност. Всеки ден хора оставят при нея дрехи, които тя раздава на социално слаби жители от общината. Преди време с парите от търговията бившата медицинска сестра изгради параклис до село Богородица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Белият дом продължава с подготовката за срещата на върха Северна Корея - САЩ
​Белият дом продължава с подготовката за срещата на върха Северна Корея - САЩ
Среща на обществените медии от Югоизточна Европа в Правец
Среща на обществените медии от Югоизточна Европа в Правец