НОВИНИ

Багер затисна мъж и 5-годишно дете в симитлийското село Брежани

Багер затисна мъж и 5-годишно дете в симитлийското село Брежани. Инцидентът е станал снощи около 21:00 часа, докато мъжът извършвал изкопни работи на двора си. При удара момчето е получило травма на главата и на гръдния кош. Още снощи е транспортирано спешно до столичната клиника „Пирогов”. Състоянието на мъжа, който е италиански гражданин, е стабилно.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
18:30, 11.07.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Италианецът Мауро, който от няколко години живее в село Брежани, копаел отводнителен канал в имота си. Работата му наблюдавало любопитно 5-годишно съседско дете. За да му покаже как се работи, Мауро качил момчето в багера, но преминавайки по наклон машината се обърнала странично и затиснала и двамата.

„Работили са си нещо и се е обърнал багера, затрупани. Много хора разбрах, че цялото село се е събрало да помага.”

Дядото на момчето, който живее в съседната къща, успял бързо да го издърпа от падналия багер и го закарал до близкия Спешен център в Симитли. За да освободят затрупания италианец обаче се наложило да помагат повече хора. Друг мъж от селото дори докарал трактора си, успял да повдигне тежката машина и така да освободи пострадалия.

„Беше малко в шок, позамихме го, дадохме му вода да пийне, крака му превързахме временно, едно момче си свали там тениската, изчакахме линейката, погледна го докторът, каза да го качим, качихме го и това е.”

Детето все още е в тежко състояние, но без опасност за живота. Настанено е в детската реанимация на „Пирогов”. 64-годишният Мауро е със счупен крак. Днес е опериран и през следващите дни ще остане за лечение в благоевградската болница. По случая се води разследване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиляна Павлова: Няма опасност да ни отнемат председателството на Съвета на ЕС
Лиляна Павлова: Няма опасност да ни отнемат председателството на Съвета на ЕС
Пореден протест в защита на паметника „1300 години България
Пореден протест в защита на паметника „1300 години България"