НОВИНИ

Балет сред трафика: Танцьори в Мексико сити изнасят 58-секундни спектакли

Танцьори се изявяват между два червени сигнала на светофарите по кръстовищата на Мексико сити. Спектакълът пордължава 58 секунди.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
20:57, 29.07.2018
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Идеята на тази мини трупа е да доближи класическото танцово изкуство до хората.

Роса Дженифър Трехо, балерина: Идеята ни е да извадим този проект на улицата, за да може хората по-лесно да се научат да ценят това изкуство.

В проекта участват седем танцьори. Минипредставленията им са направени по седем различни мелодии - от класическите Лебедово езеро и Лешникотрошачката, до песни на Майкъл Джексън. А озвучаването се извършва със смартфон и тонколони.

Ремедиос излиза от вкъщи и с изненада устаноява, че на кръстовището до тях репетират дами с пачки - изпълняват позиции, тренират осанка. Незабвано се прибира, за да изведе внуците и заедно да се насладят на красотата на танца.

Ремедиос Росас, жител на Мексико: Прекрасно е! За нас и семействата ни е невероятно, че имам възможност да ги гледаме тук, на улицата!

Иницитивата е на местен фотограф, чиято първоначална идея била да снима балерините и балетистите в градска среда. След това се родила и идеята за балет в трафика.

Мануела Оспина Кастро, балерина: Изобщо не си представяхме, че ще имаме такъв контакт с хората. Мисля, че е важно, защото хората го приемат, но имат нужда от подобни, нетрадиционни изяви, за да стане това изкуство по-близко до тях.

Седминта танцуват по кръстовищата вече втора седмица и обещават още дълго да радват шофьорите и пешеходците в Мексико сити.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
91 са жертвите на пожарите в Гърция, а 25 са все още изчезнали
91 са жертвите на пожарите в Гърция, а 25 са все още изчезнали
Лошото време не пречи на почиващите във Варна
Лошото време не пречи на почиващите във Варна