НОВИНИ

Бан Ки-мун очаква дипломатическа победа за Кипър

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун очаква дипломатическа победа по проблема за разделения остров Кипър, съобщава кипърската новинарска агенция. Агенцията цитира кореспонденция на американското национално радио, в която по проблема за Кипър се казва:

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:00, 19.10.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
бан мун очаква дипломатическа победа кипър

"В сегашния сложен свят генералният секретар на ООН се надява на дипломатически победи в Кипър преди приключване на неговия мандат тази година. Има вероятност да бъде постигнато мирно споразумение за Кипър, който е разделен на две части от 1974 г. Това е конфликт, с който не са се справяли много генерални секретари на ООН".

Във връзка с това радиоводещата Мишел Келмен се е спряла на почти ежедневните срещи на двамата кипърски лидери, които по думите ѝ работят върху проекти, за да обединят повторно разделения остров.

Кореспондентката на американското национално радио споменала и за тристранната среща, свикана от Бан Ки-мун миналия месец с участието на кипърския президент и на лидера на кипърските турци в централата на ООН в Ню Йорк, а също и на поетия от тях ангажимент преговорите им за острова да отбележат напредък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терорист от Ислямска държава е бил убит при полицейска акция в Анкара
Терорист от "Ислямска държава" е бил убит при полицейска акция в Анкара
Китайските астронавти вече са на борда на Тянгун-2
Китайските астронавти вече са на борда на "Тянгун-2"