На извънредно заседание Управителният съвет на БАН предложи кандидатурата на чл.-кор. дн Костадин Ганев за временно изпълняващ длъжността директор на НИМХ, съобщиха от пресцентъра на Академията.

Управителният съвет декларира готовност да разгледа и кандидатури, предложени от Общото събрание на учените на НИМХ-БАН, различни от тази на освободения директор и постъпили до 12 ч на 17 септември, се казва още в съобщението. В този случай, УС на БАН ще ги обсъди на свое извънредно заседание в същия ден.

В случай, че няма постъпили кандидатури, БАН предлага на Председателя да назначи чл.-кор. дн Костадин Ганев за временно изпълняващ длъжността директор на НИМХ.

Управителният съвет на на БАН декларира, че ще съдейства, съгласно своите правомощия, за осигуряване на нормална дейност на НИМХ-БАН до излизането на Института от структурата на БАН, спазвайки нормативните актове на Република България, както и Закона за БАН и Устава на БАН.

НИМХ спира работа от следващия вторник заради липса на ръководство

НИМХ спира работа от следващия вторник заради липса на ръководство

Националният институт по метеорология и хидрология спира работа от следващия вторник заради липса на ръководство. Няма да се прави и прогноза за време...