Банална кавга между шофьора и пътничка е причинило фаталната автобусна катастрофа в Китай от неделя, показват кадри от камерата за наблюдение в превозното средство. Падане от мост с височина 50 метра в река Яндзъ завърши с 13 жертви и двама в неизвестност. По-рано се твърдеше, че шофьорът е завил, за да избегне друг автомобил.

48-годишна жена, разгневена заради пропусната спирка, удря с мобилния си телефон шофьора по време на движение. Той не ѝ остава длъжен, но в хода на разправията губи управление. Автобусът навлиза в насрещното платно, помита парапетите на моста и полита в бездната. Точно тогава прекъсват кадрите от камерата за наблюдение в превозното средство.

При последвалата мащабна спасителна операция с водолази, подводни роботи, кранове и десетки лодки, оцелели не бяха открити. Катастрофата на добре поддържан и относително ненатоварен мост шокира Китай. Потребителите на социалните мрежи масово обвиниха пътничката, но се чуват гласове и срещу поведението на шофьора.

Някои от постовете отбелязват сърцераздирателните писъци на обречените пътници и необходимостта да се забрани със закон всякакво разсейване на шофьора по време на движение.