НОВИНИ

Бандити ограбиха банка в Милано през специално прокопан тунел

Обир като на кино в Италия. Банда от четирима опразни трезора на банка в центъра на Милано и избяга през специално прокопан тунел. Ударът бе нанесен, въпреки че много от жителите на квартала са съобщили в полицията за подозрителен шум под земята и силни вибрации.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
19:14, 13.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Тротоарът се тресеше, спомня си впоследствие човек от квартала. Съседите дори се шегували помежду си -"Дали не обират банката?". Оказали се прави.

За да не будят подозрение четиримата извършители се вмъкнали през канализацията в предварително подготвения тунел преди началото на последния работен ден от седмицата.

После проникнали в подземието на сградата, като пробили стената и търпеливо изчакали около 10 минути идването на персонала. Под дулото на оръжие заставили служителите да отворят трезора с депозитните сейфове, като давали заповеди на италиански.

Алармата все пак се задействала, но бандата успяла да се измъкне със съдържанието на няколко сейфа, като отново използвала прокопания тунел.

Жителите на квартала си спомнят, че подозрителните шумове и вибрации край банката започнали още в неделя вечерта. На другия ден известили шефовете на трезора, а във вторник най-съвестните съседи докладвали и в полицията, но сигналите им останали без последствия.

Стойността на откраднатото още се уточнява. Полицията се опитва да проследи извършителите и да установи всичките им действия, довели до удара, който вероятно е планиран от месеци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават минималната заплата във Венецуела
Увеличават минималната заплата във Венецуела
Освободиха напълно от джихадисти сирийския град Манбидж
Освободиха напълно от джихадисти сирийския град Манбидж