НОВИНИ

Банков обир в Бургас

Сигнал за проникване в банков клон вдигна на крак бургаската полиция в 8,30 тази сутрин. Касовият салон се намира в сградата на голям магазин, в който от близо месец тече голям ремонт. Все още не е ясно колко точно са били крадците. По първоначални данни откраднатата сума е около 170 хил. лева.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
13:38, 23.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

При огледа на следствената група става ясно, че е пробит отвор в стената от гипсокартон и така е проникнато в банковия офис. Районът около магазина и банковия клон е отцепен, а криминалисти направиха повторен оглед на мястото на взлома. Шефът на бургаската дирекция на МВР Калоян Калоянов лично ръководи разследването, но бе пределно лаконичен пред журналистите.

- Няма пострадали хора, в момента сме още в съвсем начален етап. Като се поизяснят нещата по време на огледа, тогава ще можем да коментираме повече, - каза той.

Говорителят на банковата институция Ивайло Александров заяви, че по първоначални данни откраднатата сума е около 170 хил. лева. Той уточни, че няма причина клиентите на банката да се притесняват за парите си, тъй като те са застраховани и ще бъдат възстановени. Според криминалистите в банковият офис са влезли двама, а отвън са ги чакали още двама души. Това е първи обир на банка в Бургас за тази година, сочи полицейската статистика. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лакът за нокти стана столетник
Лакът за нокти стана столетник
Как Китай говори на български
Как Китай говори на български