НОВИНИ

Барак Обама обеща подкрепа на Германия за бежанската криза

Президентът на Съединените щати Барак Обама обеща на германския канцлер Ангела Меркел съществена подкрепа за смекчаване на бежанската криза в Близкия изток и Европа.

bnt avatar logo
от Георги Петров
06:58, 22.01.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
барак обама обеща подкрепа германия бежанската криза

В телефонен разговор американският президент и германският канцлер са се обединили около мнението, че конфликтите в Сирия и Украйна могат да бъдат решени само с политически средства.

Държавните глави са обсъдили бежанската криза в Европа и са се съгласили, че предстоящата на 4-ти февруари донорска конференция в Лондон, на която Меркел ще бъде съпредседател, ще бъде шанс за стимулиране на международните усилия по въпроса.

Обама е уведомил Меркел, че планира да организира среща на върха на лидерите, които ще участват в годишната сесия на Общото събрание на ООН през септември, за да издейства нови ангажименти за справяне с бежанската криза.

Меркел е подложена на натиск да ограничи мигрантския наплив в Германия, който достигна над 1 милион души през изминалата година. Кризата подкопава популярността на германския канцлер и увеличава подкрепата за антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Боливия Ево Моралес отбеляза 10 години управление
Президентът на Боливия Ево Моралес отбеляза 10 години управление
Американските удари срещу Ислямска държава са убили 22 хиляди джихадисти
Американските удари срещу "Ислямска държава" са убили 22 хиляди джихадисти