НОВИНИ

​Барак Обама пристигна в Далас за церемонията в памет на убитите полицаи​

Президентът на САЩ Барак Обама пристигна в Далас, за да се срещне с близките на петимата убити от снайперист полицаи и да се опита да обедини страната, която е разтърсвана от една седмица прояви на насилие в обстановка на расови напрежения.

bnt avatar logo
от БТА
21:49, 12.07.2016 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
По света
​барак обама пристигна далас церемонията памет убитите полицаи​

Придружен от съпругата си Мишел, облечена в черна рокля, Обама се присъедини към екуменическата церемония, на която ще вземе думата и предшественикът му Джордж Буш. 25-годишният чернокож ветеран Майка Джонсън, който е служил в Афганистан, заяви, че искал да убие бели полицаи в отговор на убийството на двама чернокожи, застреляни в една и съща седмица от полицията в щатите Луизиана и Минесота.

Двете убийства на чернокожите бяха заснети и пуснати в социалните мрежи, шокирайки цялата страна. В началото на церемонията кметът демократ на Далас Майк Роулингс призова хората да не се поддават на паника, нито на черногледство за американското общество. "Болката на Далас е болка на цялата страна", каза той и призова за единство между полицията и гражданите, както и между политиците. "Това е повод да изградим нов модел за общността ни, за града ни, за страната ни", каза кметът на Далас.

Хората в Далас и навсякъде в САЩ страдат след убийството на петима полицаи миналата седмица по време на протест срещу полицейското насилие. Това заяви американският президент Барак Обама. "Целият ни начин на живот в Америка зависи от върховенството на закона", каза Обама. "В нашата страна ние нямаме войници по улиците, или милиции, които налагат правилата. Вместо това ние имаме държавни чиновници, полицейски служители като тези, които ни бяха отнети", добави президентът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът в Хага отхвърли претенциите на Китай за Южнокитайско море
Съдът в Хага отхвърли претенциите на Китай за Южнокитайско море
В Румъния приеха закон за 51% местно прозводство в големите хепермаркети
В Румъния приеха закон за 51% местно прозводство в големите хепермаркети