НОВИНИ

Барети учат деца как да се пазят

Барети съветват ученици как да се пазят извън дома и в интернет. Откритият урок "Кой е срещу мен в мрежата?" събра десетки ученици в Специализирания отряд за борба с тероризма. Учениците научиха как да се пазят в интернет, а и в света извън дома, а баретите им представиха своето въоръжение. Най-големите ентусиасти сред малките деца собственоръчно управляваха роботи за обезвреждане на бомби дистанционно.

Александър Марков
от Александър Марков
07:24, 19.10.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Баретите научиха децата как да внимават в интернет и как да се пазят навън. Въоръжението на командосите, обаче, впечатли петокласниците.

- Какво запомни?

- Ами, че не трябва да се отвръща на лошото с лошо.

- Примерно във Фейсбука да не се харесва всичко, защото може да има последствия, както беше на клипчето показано. Лош човек да те проследи и да те нарани - теб и близките ти.

След като разучиха внимателно бронираните автомобили пустинна котка, петокласниците от 23-о училище управляваха и робот-сапьор.

Надя Обретенова, изпълнителен продуцент и водещ - БНТ: Оказа се, че сме напипали точно интересът на децата. Те са впечатлени от това, което виждат тук, от въоръжението на отряда, от възможността да се срещнат с такива хора, маскирани, облечени в униформа, които виждат само по филмите. Смятам, че наистина успяхме да предизвикаме техния интерес. И защо не някой от всичките тези петокласници от 24 училике да стане един командос след около 10 години.
Цветелина Иванова, преподавател по психология в Академията на МВР: Когато се отговори на агресията с агресия, се завърта едно колело и ти влизаш в този цикъл и на тяхната възраст, когато още няма социални компетентности, те не винаги умеят да излязат от този цикъл, попадат в него и се завъртат.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Православната църква чества Свети Иван Рилски
Православната църква чества Свети Иван Рилски
Метеж в център за задържане на нелегални имигранти в Мадрид
Метеж в център за задържане на нелегални имигранти в Мадрид