НОВИНИ

Барселона потвърди за решението на Неймар да напусне отбора

Ръководството на Барселона потвърди, че Неймар ще смени клубната си принадлежност. Бразилецът днес се яви на тренировката на отбора, но само за да се сбогува с досегашните си съотборници.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:12, 02.08.2017
Чете се за: 00:58 мин.
По света
барселона потвърди решението неймар напусне отбора

"Във връзка с усложнената ситуация клубът съобщава, че контрактът му може да бъде разтрогнат срещу компенсация от 222 млн. евро, вписана в неговия договор. Дотогава Неймар остава играч на Барселона, но с временно разрешение да не участва в тренировките", се казва в комюникето на каталунците.


; ;

Неймар, който ще продължи кариерата си в Пари Сен Жермен, се очаква да подпише контракт с компанията Qatar Sports Investments, която е собственик на ПСЖ. Съгласно условията на споразумението, Неймар ще стане посланик на Световното първенство в Катар през 2022 г. и ще заработи 300 млн. евро за пет години (по €60 млн. на година).

Журналистът Алфредо Мартинес днес написа в Туитър, че Неймар иска да изиграе прощален мач с екипа на Барселона срещу отбора на Шапекоензе. Агентът на Неймар - Вагнер Рибейро пък публикува в социалната мрежа снимка на Айфеловата кула, потвърждавайки, че клиентът му е близо до трансфер в ПСЖ. Утре или вдругиден бразилецът ще премине медицински изследвания в Париж, след което ще бъде представен официално.

;

Fue un placer enorme haber compartido todos estos años con vos, amigo @neymarjr. Te deseo mucha suerte en esta nueva etapa de tu vida. Nos vemos Tkm

Публикация, споделена от Leo Messi (@leomessi) на

;

Съотборник му Лионел Меси също потвърди за напускането на Неймар като публикува в официалния си профил в Инстаграм следното "За мен беше удоволствие да споделя всички тези години с теб, приятелю Неймар. Желая ти много щастие в новия етап от твоя живот. До скоро." Аржентинската суперзвезда публикува към думите си клипче със снимки на двамата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП затвори 7 хотела по Северното Черноморие
НАП затвори 7 хотела по Северното Черноморие
 НАТО приветства подписването на Договора между България и Македония
НАТО приветства подписването на Договора между България и Македония