Неработещите от години басейни на Централната баня в София ще се превърнат в зали за културни събития. Минералната вода ще присъства като акцент в цялото пространството. Разширението ще осигури и място за излагане на голяма част експонатите на музея, които в момента не са достъпни за посетителите. Средствата за цялостния ремонт на банята ще се търсят от еврофондовете и от бюджета на общината.

Само ремонтът и съхраняването на сградата ще струва около 10 милиона лева. Състоянието на неизползваемата част, където са се намирали басейните на централната софийска баня вече е предаварийно и затова от общината представиха намеренията си за тези емблематични пространства.

Тъй като нито един инвеститор не е проявил интерес да превърне северното крило на софийската баня в модерно СПА, от общината имат идея, това да се превърне в част от "Музея на София", а залата да се използва за концерти.

д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет по култура СО: Залата позволява гъвкаво използване, например тук за театрална сцена, там за кинопрожекции в онзи край и в идейни проект включително и ма и вариант със сцена по средата.

Отговорен за проекта ще е арх. Станислав Константинов, който през 2014 г. проектира превръщането на Софийската централна минерална баня в Музей на София. В проекта специално внимание ще е отделено на децата - с пространства за ателиета. Предстои и обществено обсъждане.