НОВИНИ

Сирийската криза е конфликт между Запада и Русия, заяви Асад

Нападение с кола бомба на граничен пункт между Сирия и Турция отне живота на най-малко 20 души, повечето от които сирийски бунтовници. Ранени са десетки. На фона на несекващия конфликт в страната сирийският президент Башар Асад даде интервю за руския вестник "Комсомолская правда". Сирийският президент определи ситуацията в родината си като "конфликт между Запада и Русия" и призова за пълно прочистване на град Алепо и околностите му от бунтовническите сили.

Георги Петров
от Георги Петров
07:16, 14.10.2016
Чете се за: 00:20 мин.
По света
сирийската криза конфликт запада русия асад

Башар Асад, президент на Сирия: "Бих казал, че това, което виждаме през последните няколко седмици и дори месеци, е нещо като Студената война. Не знам как да го нарека, но не е нещо, което съществува от скоро, защото не смятам, че Западът и особено Съединените щати са спирали своята Студена война дори след края на Съветския съюз."

"Не можем да режем, трябва да чистим. Трябва да продължаваме да чистим този регион и да избутаме терористите към Турция, откъдето са дошли, или да ги изтребим. Няма друга опция. Алепо е важен трамплин към постигането на тази цел."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът скърби за покойния крал на Тайланд
Светът скърби за покойния крал на Тайланд
Повече младежи са работили нелегално през лятото
Повече младежи са работили нелегално през лятото