НОВИНИ

Баща преби 10-годишното си дете във великотърновско село

Пореден случай на необяснима жестокост и домашно насилие над дете. 10-годишно момченце от великотърновско село е настанено в болницата с опасност за живота и с тежка черепно-мозъчна травма. То е било пребито от баща си, а лекарите в Неврохиругията на Великотърновската болницата и в момента се борят за живота му. Бащата е задържан за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
19:35, 09.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Момченцето е намерено вчера около 16 часа, в безпомощно състояние, близо до мястото, където живее в село Беляковец. Пред лекарите в Неврохирургията то успяло да разкаже, че баща му го пребил, защото си забравило ключа за вкъщи. И в момента състоянието му е критично.

д-р Николай Мойнов - Неврохирургия, МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" - В. Търново: Всичко е под контрол, така че според мен ще остане някъде около десет дена на консервативно лечение, не се предвижда за сега оперативно лечение.

Детето е изоставено от майка си преди да навърши годинка. Жената заминала в чужбина и от тогава грижите за него изцяло поел бащата. За „По света и у нас" от Агенция „Закрила на детето" във Велико Търново заявиха, че преди 7 години момчето е отнето от бащата и временно е настанено в детски дом.

Мариета Гъркова - Агенция „Закрила на детето" - В. Търново: Детето е престояло в дом за деца лишени от родителски грижи около два месеца, след което съдът не потвърждава предприето от отдела за закрила мярка и детето е върнато на грижите на бащата. След като, то е върнато на грижите на неговия баща, то е наблюдавано от отдела в рамките на 6 месеца.

В момента двамата живеят в стари складове, близо до автосервиз в село Беляковец, където бащата работи. Разследването продължава, за да установи прецедент ли е този случа, или детето е жертва на системен тормоз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Село край Драгоман - рекордьор по евроинвестиции
Село край Драгоман - рекордьор по евроинвестиции
Петима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Поповица - Асеновград
Петима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Поповица - Асеновград