10-годишно момиче, пребито от баща си, е подало сигнал в кметството в разградското село Синя вода. От полицията и „Закрила на детето" в Разград са установили, че и 6-годишната му сестра е жестоко бита. Заедно с братчето им, двете момичета са настанени в приемни семейства. Бащата е арестуван и се разследва за нанесена телесна повреда в условията на домашно насилие.

Случката се разиграла в сряда вечерта. Бащата Метин Салиев започнал да бие по-голямото дете, но то успяло да избяга и се скрило у съседи. Гневът му се прехвърлил върху по-малката сестра. Социалните работници в Разград казаха, че при тях децата били доведени в много тежко състояние.

Глория Костова - началник отдел „Закрила на Детето" - Разград: Синини на едното дете по очите, по ръцете, с разклатен зъб. Второто детенце с изключително тежки синини, кръвонасядания по гърба и ръката - едната. Голямото детенце разказа - на блузката й също имаше следа от обувка, и сподели, че баща ѝ я е настъпвал с крак.

Двете момичета и 3-годишното им братче са настанени в 2 приемни семейства.

Исмаил Нинов: Момиченцата бяха много хубави, тука идваха у нас, не знам какво е станало, бил ги е и ги е бил бая. Едното избягало нощеска и спал там, при една, при нея спало и тя сутринта е отишла и се обадила на МВР-то.

При разговора със социалните работници майката отрекла да е жертва на домашно насилие. Хора от Синя вода обаче разказаха, че децата и преди са били малтретирани. В село Ново село, от където семейството дошло преди 4-5 месеца, децата също са били наблюдавани от социалните. С тях вече работи психолог, но трябва да мине време, преди да се реши могат ли отново да бъдат върнати в семейна среда.