НОВИНИ

Байдън се включи за първи път в предизборна проява на Клинтън

Американският вицепрезидент Джо Байдън се включи за първи път в предизборна проява на кандидат президентката на Демократическата партия Хилари Клинтън. На предизборен митинг в град Скрантън в щата Пенсилвания Байдън каза, че ако САЩ имат за първи път жена за президент това ще има огромно въздействие върху жените и момичетата в цяла Америка. Това ще промени техния живот, каза той.

bnt avatar logo
от БТА
22:47, 15.08.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света
байдън включи първи път предизборна проява клинтън

Байдън заяви, че познава Клинтън от три десетилетия, още отпреди времето, когато тя беше първа дама през 90-те години. Той заяви, че Клинтън е умна, упорита и енергична и че желае силно да помогне за подобряването на живота на работническата и средната класа в САЩ. Има само един човек в тези избори, който ще ви помогне и това е Хилари Клинтън. Тя винаги ще бъде тук за вас, каза Байдън.

По адрес на Доналд Тръмп вицепрезидентът каза, че той няма представа от външната политика и от живота на работническата класа в САЩ и че предлага политически идеи, които не съответстват на американските ценности. Байдън заяви, че Тръмп няма необходимите качества, за да стане президент, че му липсва опит в международната политика и че не се интересува да научи нови неща относно международните предизвикателства. Ако Тръмп беше президент, аз щях да призова покойния си син Бо да не служи в армията, защото Тръмп нямаше да е надежден лидер, каза вицепрезидентът.

Той добави, че ще пътува тази седмица до Източна Европа, за да успокои страните от НАТО, че Америка стои зад алианса и зад произтичащите от това задължения. Утре Байдън е на посещение в Сърбия и Косово. От 22 до 24 август той ще посети Латвия, Турция и Швеция. Синът на Байдън - Бо, почина от рак.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп ще работи в тясно сътрудничество с НАТО
Доналд Тръмп ще работи в тясно сътрудничество с НАТО
Хелън Мирън се завръща на малкия екран
Хелън Мирън се завръща на малкия екран