НОВИНИ

Базар на стари грамофонни плочи в „Капана Фест”

Пловдив отново беше е домакин на едно от най-очакваните събития в града – „Капана фест”. Голяма част от програмата този път се случи в новите зони на едноименния творчески квартал, а хората които не можеха да присъстват физически на фестивала, успяха да проследят програмата по интернет.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
19:30, 17.10.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Посетителите на тридневния празник идват от цялата страна, а шумното и пъстро събитие привлече погледите и на туристите. На четири сцени имаше танци, музика, творчески работилници, базар за ръчноизработени предмети. Една от атракциите бе базарът на нови и стари грамофонни плочи.

Лазар Ангелов
"Хубавите стари неща се завръщат, а плочата е прекрасен носител на музика. Хората усещат по някакъв начин, че дигиталният носител, тоест МР3, няма никаква стойност. Плочата има колекционерска стойност. Хората се радват, като намерят хубава плоча."

"Има разлика в звука и самото усещане и това е основното. Усещането е различно и по-приятно, когато е на плоча."

"Мисля, че вече избрах ето тази плоча. Конкретно аз нямам грамофон и не слушам плочи, но около мен има любители и аз търся специална плоча за специален човек."

Изложби, рисуване на графити, дискусии допълниха многообразната картина на „Капана фест”. Сред тях и мястото, където ентусиасти се учеха да танцуват и миксират музика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цените на горивата се покачват
Цените на горивата се покачват
Неясноти и скандал около изборите в Черна гора
Неясноти и скандал около изборите в Черна гора