НОВИНИ

Базата на ФК „Ботев” в Коматево вече е възстановена

Седмица след като буря повреди сериозно базата на футболен клуб „Ботев” в квартал "Коматево", щетите са възстановени, а децата от школата на отбора провеждат редовни занимания. До края на седмицата ще бъде изцяло ремонтирана и частта от южната трибуна, която беше почти изтръгната от основите.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
20:00, 29.06.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Силната буря миналия четвъртък за минути нанесе сериозни щети на базата в квартал "Коматево". Заради рекламните винили по оградите силните пориви на вятър изкривиха част от загражденията. Тогава пострада и охладителната система на хотелската част заради късо съединение в електрозахранването.

Иван Йотков – административен директор на ФК „Ботев”: "Електрическата част беше напълно възстановена, вътрешните огради са ремонтирани, в момента се работи върху южната ограда. Имаме застраховка, спазили сме всички процедури, извършили сме всички необходими действия, извършени са огледи и щетите ще бъдат възстановени."

В деня на бурята 14 деца бяха изведени от базата и настанени на хотел, но още на следващия ден нормалните занимания бяха подновени. Отборът на Ботев ще започне тренировки в "Коматево" след две седмици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нашият пратеник: Турция е в траур след кървавия терор
Нашият пратеник: Турция е в траур след кървавия терор
„Химко“ има нов собственик
„Химко“ има нов собственик