НОВИНИ

Борисов благодари на гръцките фермери, че са разбрали посланието му

Ако протестиращите фермери в Гърция си позволят отново да затворят границата с България, страната ни моментално ще блокира работата на Европейския съвет. Това е позицията на премиера Бойко Борисов, след наложилата се през годините практика земеделските производители в южната ни съседка да стачкуват през февруари. Борисов благодари на гръцките фермери, че са разбрали посланието му от срещата в събота.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:28, 01.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател: Макар и ултимативно, благодаря на гръцките фермери и полицаите, преди всичко, че правилно ме разбраха в събота. Защото ние изпратихме с външния министър послание до ЕС, че ще провалим срещата в Брюксел между Турция и ЕС, ако не се изтеглят незабавно тракторите от границата. Разбраха ме добре. Вчера се изтеглиха. Надявам се повече да не си го помислят, защото този инструмент само работи. Съгласно договора, когато една държава не се яви или не упълномощи друга държава, защото може само да ме замества друг премиер или канцлер или президент, не може да се проведе съвета.
;

Министър-председателят провери реконструкцията и ремонта на така-нареченото "Военно НДК", където предстои да се премести наказателната колегия на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура. Строителите ще приключат работата си в края на март и ще предадат сградата.

Веднага след това ще бъдат обявени обществени поръчки за обзавеждането. Премиерът и финансовия министър гарантираха на съда и прокуратурата, че ще осигурят финансирането. Бойко Борисов призова обществената поръчка да се обяви като обща, за да се постигне възможно най-добра цена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел отново защити идеята си за отворени врати към бежанците
Меркел отново защити идеята си за отворени врати към бежанците
Сблъсъци и напрежение в Кале
Сблъсъци и напрежение в Кале