НОВИНИ

БЧК ще помага и на социално слаби семействата, приютили жители на Хитрино

Евакуираните жители от Хитрино в съседните села се молят по-бързо да се върнат по домовете си. Те са разтревожени, че са в тежест на своите близки, които също са социално слаби. Продължават да идват помощи в Хитрино, но има доста липси, каза в "Денят започва" представител на БЧК.

bnt avatar logo
от БНТ
08:03, 15.12.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Неждет Мурат, представител на БЧК: В момента има нормална доставка на храни, но с удължаване на срока на блокада, ще се наложи доставка на трайни храни в по-големи количества. Нашият апел към дарителите е да видят пакетирани храни. Има нужда от перилни препарати, санитарно-хигиенни материали. Памперси за деца и възрастни, които са на легло. Има нужда от няколко инвалидни колички и тоалетни столове за болните.

Според него много навременно ще бъде служителите от социалното министерство да обходят къщите и да се направи всичко възможно за осигуряване на пари за електроенергия на семействата в нужда.

Тъй като районът е с много социално-слаби семейства от днес БЧК ще започнат да правят профил на семействата и ще се опитат да направят връзка със социалните служби, за да се помогне на тези семейства.

Неждет Мурат, представител на БЧК: В момента на евакуиране на хората им казахме, че излизат за ден-два най-много 3 дни. Сега вече търпението се изчерпа, че са в тежест на семейства, които са социално слаби. Видях семейство, в което в една стая спят души.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчват наградите Валя Крушкина - журналистика за хората
Връчват наградите "Валя Крушкина - журналистика за хората"
Моторите и караваните със срочни застраховки Гражданска отговорност?
Моторите и караваните със срочни застраховки "Гражданска отговорност"?