НОВИНИ

БЧК-Варна осигурява топъл обяд за деца в неравностойно положение

65 деца в неравностойно положение във варненската община Суворово ще обядват безплатно тази зима. Инициативата е на областната организация на Българският червен кръст във Варна и има за цел да осигури топъл обяд в училищата в две села, където има много ученци от социално слаби семейства.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
17:50, 02.12.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

От няколко години областната организация на Българския червен кръст във Варна осигурява топъл обяд в училищата, където има много деца в неравностойно положение. Тази зима това са училищата в село Чернево и село Николаевка във варненската община Суворово. До месец март 65 деца там ще обядват безплатно.

Илко Раев – председател на ОС на БЧК – Варна: "Те ще получават това, което получават и другите деца като храноден – 2.15 на ден. Аз съм доволен и от фирмата, която обслужва кетъринга, че тя допълва малко, за да може и останалите деца, които се хранят нормално, да няма разлика между децата."

Децата останаха доволни от поднесения обяд.

Христина: "Ядохме грах със свинско месо."

"Хареса ли ти?"

Христина: "Дааа."

"Какво би искала да ядеш през останалите дни."

Христина: "Ами Мусака."
Божидара: "Най-много обичам мусака. Е, има и нещо, което не е манджа, ама... таратор."

Парите за топлия обяд се събират в прозрачни кутии със знака на БЧК, поставени в супермаркетите. В момента средствата стигат само за децата в община Суворово.

Илко Раев – председател на ОС на БЧК – Варна: "Ако примерно се намерят към днешна дата фирми, граждани, които да оставят в тези кутии малко повече пари, тогава с тези пари можем да започнем "Топъл обяд" в друга община."

Тази година по проекта "Топъл обяд" безплатна храна ще получат общо 1 600 ученици в неравностойно положение от цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кално свлачище затрупа ловна хижа в Златоградско, мъж е починал
Кално свлачище затрупа ловна хижа в Златоградско, мъж е починал
Спецпрокуратурата и ГДБОП разследват злоупотреба с лекарства
Спецпрокуратурата и ГДБОП разследват злоупотреба с лекарства