НОВИНИ

Бъчварова: "Гранична полиция" сама ще превозва мигрантите с автобуси

Намерили сме възможност "Гранична полиция" сама да превозва мигрантите, осигурили сме автобуси и те ще имат отговорността за това. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти в парламента по случая с обществената поръчка за превоз на мигранти. Заради този случай директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" Антонио Ангелов и един от заместниците му Йотко Андреев подадоха оставки през август.

bnt avatar logo
от БТА
10:31, 16.09.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
бъчварова гранична полиция сама превозва мигрантите автобуси

Министърът заяви, че процедурата е прекратена и вече "Гранична полиция" ще превозва мигранти. Попитана на какво основание Андреев след това е бил назначен като началник отдел в Дирекция "Миграция" в МВР Бъчварова заяви, че има различни възможности за наказания и спрямо него е приложено понижаване в длъжност. По думите на министъра, Андреев има "много добър опит в миграция". Наказанието само в много тежки случаи е уволнение, освобождаване, уточни министърът.

Според нея, трябва да се подхожда внимателно с наказанията на служителите, защото "всеки може да направи грешка, да не съобрази една или друга ситуация". Трябва да дадем възможност всички хора, които имат професионален опит, да останат в системата, за да работят за нея, заяви министърът. Във връзка със 160-те млн.евро, които България иска за охрана на границата Румяна Бъчварова заяви, че те са много добра възможност да се направят ключови инвестиции и "да посрещнем евентуална първа вълна". По думите й средствата ще бъдат използвани за техника, видео наблюдение, оперативни разходи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не може да се достави хуманитарна помощ в обсадените квартали на Алепо
Не може да се достави хуманитарна помощ в обсадените квартали на Алепо
Румяна Бъчварова ще отговаря днес на депутатски въпроси
Румяна Бъчварова ще отговаря днес на депутатски въпроси