НОВИНИ

Бъчварова коментира ареста на французина, заподозрян за връзка с джихадисти

Млад французин, с наложена мярка за неотклонение заради предполагаеми връзки с джихадисти, е бил задържан в България на път за Турция. Влязъл е у нас през Калотина. До ареста му се стига след подадена информация от българските власти, че се намира на територията на България.

Александър Марков
от Александър Марков
11:38, 29.09.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Очаква се Франция да издаде международна заповед за задържане, за да се премине към процедура за екстрадирането му. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова коментира, че до ареста се е стигнало след добра съвместна работа между службите на Франция и България. Тя, обаче, отказа да уточни в кой арест се намира французинът. Оттук нататък е само въпрос на процедура и време да бъде върнат във Франция.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи: Успяхме да задържим едно опасно лице. Идентифицирано е на вход. След това на изхода на Капитан Андреево е задържано. Повече информация няма да мога да ви дам, френски гражданин е, за който има информация във Франция. Напуснал е Франция, продължил е, но наистина доброто сътрудничество, информационният обмен са помогнали той да бъде задържан.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът не събра кворум и заседанието се провали
Парламентът не събра кворум и заседанието се провали
Жечо Станков: България има шанс да плати по-малко за проекта Белене
Жечо Станков: България има шанс да плати по-малко за проекта "Белене"