НОВИНИ

Бъчварова: Напрежението в лагера в Харманли е нормализирано

Премиерът в оставка Бойко Борисов отложи планираното за днес посещение в Будапеща и свика оперативно съвещание в Министерския съвет за последващите действия на държавата, за да се нормализира обстановката в бежанския център в Харманли. На него присъстваха вътрешният министър Румяна Бъчварова, заместникът й Филип Гунев, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов и шефове на служби.

bnt avatar logo
от БНТ
16:06, 25.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов разпореди около бежанския център в Харманли да бъде построена незабавно ограда, подобна на тази по границата с Турция. За изграждането на оградата ще бъдат ползвани материали, които вече са закупени за граничното съоръжение. Координатор на строежа ще е вицепремиерът Томислав Дончев.

По настояване на БСП вътрешният министър Румяна Бъчварова запозна депутатите в парламента с цялостното развитие на ситуацията в бежанския център в Харманли от вчера насам по часове. Тя обясни, че към 6 часа тази сутрин напрежението в лагера в Харманли е нормализирано, а в районното управление в града са задържани 110 мигранти, настанени в центъра и участвали в безредиците.

Румяна Бъчварова - министър на вътрешните работи в оставка: При потушаване на безредиците 24 служители на МВР сая получили леки наранявания и са прегледани в спешна помощ. Към настоящия момент са задържани 240 обитатели на центъра и предстои да бъдат задържани още допълнително, за които се знае че са взели активно участие при възникналите безредици. От тях около 15 са заподозрени като извършители на хулигански действия, неподчинение на органите на реда и разрушаване и повреждане на държавно имущество. Двама от проявилите хулигански действия са прегледани в болницата в Хасково, но не са оставени на болнично лечение. До 19 часа на 25-и ще бъдат изпратени още 30 жандармеристи. Непрекъснато сме в координация с прокуратурата. която е завела досъдебни производства за хулигански прояви и унищожаване на държавно имущество.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1100 години от успението на Св. Климент
1100 години от успението на Св. Климент
Движението по магистрала Тракия е възстановено след инцидентите
Движението по магистрала "Тракия" е възстановено след инцидентите