НОВИНИ

Бъчварова: Няма конкретна информация за терористична заплаха в България

Няма конкретна информация за терористична заплаха в България. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова след заседание на консултативната група по противодействие на тероризма. Въпреки това МВР и спецслужбите засилват мерките за сигурност преди Нова година, за да гарантират сигурността на местата, където има масово струпване на хора.

Александър Марков
от Александър Марков
12:19, 30.12.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Службите у нас запазват нивото си на готовност в код "жълто", което означава засилени мерки за сигурност. Те се разширяват. Ще има проверки на багажи на летища, жп гари, автогари. Ще се проверяват пътници, както и автомобили.

В зимните курорти и градовете, където се очаква да има масово струпване на хора, също ще има засилени мерки за сигурност. Там ще има повече полицаи, които ще извършват проверки.

Призовават се гражданите да бъдат бдителни и ако забележат някаква нередност, веднага да сигнализират службите.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи в оставка: Засилените мерки ще се изразят в повишено присъствие на служителите на МВР, както и засилени проверки на багажи, документи за самоличност и автомобили. Дадени са указания за заострена бдителност на частните охранителни фирми с приоритет на местата с масово събиране на хора. По-строг пропускателен режим на провежданите на открито новогодишни празненства. На тях няма да бъдат допускани лица с оръжия, във видимо нетрезво състояние, със стъклени бутилки и с пиротехнически средства.

От МВР напомнят, че ако забележите някаква нередност може да се обадите на телефоните на вътрешното министерство или на тел. 112, както и на линиите на Националния контратерористичен център.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В хисарското село Мътеница пият мътна вода
В хисарското село Мътеница пият мътна вода
Годеникът на жената от Куртово Конаре е признал за убийството
Годеникът на жената от Куртово Конаре е признал за убийството