НОВИНИ

Бъчварова: Видинската полиция за борбата с битовата престъпност работи добре

Видин е област с високи криминогенни рискове и резултатите по линия на борбата с битовата престъпност, които виждаме сега, показват, че Областната дирекция работи много добре. Това каза във Видин министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, която се срещна с ръководството на Областна дирекция на МВР.

бъчварова видинската полиция борбата битовата престъпност работи добре
bnt avatar logo
от БНТ
13:52, 21.01.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Министерство на вътрешните работи е отпуснало пет нови автомобила на видинската дирекция, допълнително са предоставени средства за ремонт на сегашната техника.

През последните месеци има сериозно намаление на мигрантския натиск в страната. Повече от 30 процента той е намалял през изминалата година, след присъствието на "Фронтекс" по границата, придобиването на новата техника и новото оборудване, което е по линия на европейското финансиране. Предотвратените опити за нелегално преминаване на българо-турската граница са намалели с 60 процента през 2016 година, което е един много добър показател за работата на МВР, каза Бъчварова.

Министърът в оставка посочи, още че очаква на българо-румънската граница при Видин-Калафат да се отвори едно ново трасе, от румънска страна, за да може да намалеят опашките от товарни автомобили, които чакат, за да преминат границата.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи в оставка: „Даже в последните дни, има дни, в които няма задържан нито един мигрант по цялата територия на страната - и на вход, и на изход, и в София. Мога да кажа, че през изминалата година основният натиск беше тук на българо-сръбската граница, защото от тук бяха основните опити да се премине по-нататък към целта на техните маршрути, но резултатите, които виждаме, показват много добра работа на граничарите, на полицаите. Вероятно атмосферните условия имат основна роля, но нека не забравяме, че оградата по българо-турската граница е почти завършена. Там има само няколко отделни участъка, които нелегално могат да се преминават."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марин льо Пен: Брекзит-ът ще предизвика ефекта на доминото в ЕС
Марин льо Пен: Брекзит-ът ще предизвика ефекта на доминото в ЕС
Спасиха четирима турски сноубордисти и скиори в Банско
Спасиха четирима турски сноубордисти и скиори в Банско