НОВИНИ

Бъдете с БНТ в изборния ден

В деня на изборите, БНТ избира да работи с цялата си мощ на пълни обороти. Освен новините от всички точки на страната, утвърдените публицистични формати имат извънредни издания с точни прогнози, актуални коментари и първи резултати от парламентарния вот. БНТ 2 също има засилва позициите си из страната, за да допълни с повече и интересни подробности картината на изборния ден.

Мария Чернева
от Мария Чернева
18:30, 25.03.2017
Чете се за: 01:02 мин.
У нас
бъдете бнт изборния ден

"Денят на избора започва" точно в 7:00 часа. Студиото на сутрешния блок ще сменя теми гости и любопитни сюжети цели 5 часа. Ще разберете как да реагирате при нарушение, как да не бъде манипулиран вотът ви. Новините са на всеки кръгъл час до обед, за да узнаете първи за всичко, което се случва в изборния ден.

С преки включвания от 32 места в цялата страна и от Лондон и Турция нашите репортери ще мерят пулса на изборите по света и у нас. 54 камери на обществената телевизия ще рисуват картината на деня. Ще регистрираме и реакциите от Централната избирателна комисия на сигнали, нарушения и официални решения

Специалното издание на коментарното предаване "Още от деня на изборите" започва в 16:30 часа. То ще представи данните за избирателната активност в страната чрез проучванията на "Алфа Рисърч" и "Галъп интернешънъл" и чрез експертните коментари Боряна Димитрова и Първан Симеонов.

Ехото от деня на вота ще улови извънредното предаване "Нощта на изборите". В 18:50 часа Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева ще анализират и коментират първите данни от вота с водещи експерти, политически наблюдатели и общественици. Студио 5 на БНТ ще даде възможност да се проследят първите реакции от партийните щабове и коментарите на участниците в кампанията.

От Студио 3 Добрина Чешмеджиева ще представи по нов начин социологическите проучвания за нагласите на избирателите и прогнозите на "Алфа Рисърч" и "Галъп интернешнъл". Чрез специална технология, БНТ за първи път ще проектира предвижданията за националния вот във залата на парламента.

Пресконференциите на основните политически сили ще проследим с включвания в партийните централи и международния пресцентър, този път в БТА.

Новините на БНТ 2 са в 12:30 и в 19:30 часа. В преки включвания от Русе, Бургас, Пловдив, Хасково, Благоевград, Видин и София можете да видите България така, както никой друг не може да покаже.

И не забравяйте - можете да станете част от новините. Пишете и ни изпращайте своите снимки в рубриката "My news" на сайта: news.bnt.bg и на нашата страница във Фейсбук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милиони по света се включват в инициативата Часът на Земята
Милиони по света се включват в инициативата "Часът на Земята"
Лидерите на ЕС подписаха в Рим обща декларация за бъдещето на съюза
Лидерите на ЕС подписаха в Рим обща декларация за бъдещето на съюза