НОВИНИ

БДЖ компенсира с безплатни билети всички пътници от два влака

С безплатни билети ще бъдат овъзмездени всички пътници от бързия влак №3624 по направление Бургас – София и пътническия влак №30118 по маршрута Карлово – София, престояли няколко часа поради авария. Компенсацията може да бъде използвана в идните три месеца срещу предоставяне на билета за осъщественото пътуване като всеки може да избере направление и вид влак, с който да ползва компенсацията.

бдж компенсира безплатни билети всички пътници два влака
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 03.04.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Технически проблем по контактната мрежа е причина движението на влаковете да спре. На петата минута след като аварията е констатирана, дежурният диспечер от БДЖ се обръща към фирма „Детелина Дрита”, която е спечелила правото да трансбордира пътниците при технически проблеми след проведена процедура по ЗОП. Около час и половина от автобусния превозвач твърдят, че са готови всеки момент и накрая признават, че разполагат само с два автобуса и така всички хора е трябвало да бъдат обслужени само от тях. Двата автобуса пристигат около 4 часа по-късно.

БДЖ изказва извинение за претърпените неудобства на всеки от своите пътници..

Въпреки че Регламент 1371/2007, предвиждащ обезщетения за пътници при закъснения, ще влезе в сила през 2019 г., ръководството на националния железопътен превозвач взе решение да компенсира всички клиенти от двата влака.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна промотурнето на българския представител в Евровизия - Кристиан Костов
Започна промотурнето на българския представител в Евровизия - Кристиан Костов
Празничните герои в подкрепа на кампанията Великден 2017
"Празничните герои" в подкрепа на кампанията "Великден 2017"