НОВИНИ

БДЖ пуска атракционни влакове за 24 май

От БДЖ разпространиха програмата за 24 май на атракционните влакове. Началото й е от 10.05 ч. и то ще бъде дадено от оркестъра на Столичната община, ще танцуват и деца от две различни формации.

бдж пуска атракционни влакове
bnt avatar logo
от БНТ
15:47, 19.05.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Композицията на "Баба Меца" ще потегли към Банкя в 10.45 часа. Отпътуването обратно към София ще е в 12.50 часа.

Всички деца, които ще пътуват във "Влака на буквите" са с подписани от родителите декларации, които разрешават децата да бъдат снимани и интервюирани. На борда ще бъде и 13-годишна ученичка от Търново, вече печелила фотографски конкурс. При последното атракционно пътуване между Горна Оряховица и Трявна с Гергьовския влак, тя получи задача от БДЖ да бъде фотограф на пътуването и се справи блестящо. Затова за пореден път получава задача от БДЖ - да бъде фоторепортер на цялото събитие и за нея това е още едно изпитание.

Децата, които пътуват с влака са номинирани от съответните регионални инспекторати по образованието и всяко от тях е с готовност да отговаря на въпроси.

Влакът "Тракийски романс", возен от най-бързия ни парен локомотив "05.01", който развива скорост 120 км/ч., потегля от Първи коловоз на Централна гара "София" в 9.00 часа. В състава на влака е включен и вагонът на цар Борис Трети от композицията "Корона експрес" като музей на колела, който пътниците ще посещават по време на пътуването.

В 12.00 часа влакът пристига на гара Пловдив, в 13.10 ч. "Тракийски романс" потегля към Хисаря и обратно в Пловдив е в 17.25 часа. В 18.15 ч. влакът потегля от Пловдив към София.

За времето на цялото пътуване, огнярят на "05.01" ще хвърли в горивната камера между 9 и 10 тона въглища.

В 8.30 ч. и двата влака ще бъдат едновременно композирани на Първи коловоз на Централна гара "София".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плевен в борба с държавата за кучешки приют
Плевен в борба с държавата за кучешки приют
Меркел: Брекзитът ще има цена
Меркел: Брекзитът ще има цена