НОВИНИ

БДЖ осигури ​близо 10 000 допълнителни места във влаковете

Близо 10 000 допълнителни места във влаковете осигуряват от БДЖ през празничните дни по най-натоварените маршрути в страната. С удължен състав днес ще се движат 20 бързи и един пътнически влак. От "БДЖ - Пътнически превози" напомнят, че при закупуване на билети за отиване и връщане пътниците могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.Вижте прякото включване на Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
12:10, 02.09.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Дълги пътувания за дългите почивки. И опашки за билети пред гишетата. Хиляди хора отново изчакаха последния момент, за да се сдобият с място в превозните средства за тази вечер и утре сутринта, когато се очаква най-силният наплив на пътници.

- Използвам намаленията с влака, удобно е. Предпочитам пред автобуса, защото е поне 50% по-евтино.

- Има тоалетни, което е голямо предимство и е по-широко.

Над 130 000 пътници през четирите почивни дни са готови да посрещнат от БДЖ. Предварителната продажба на билети е започнала още на 22 август, като по-голямата част за днес и утре вече са на изчерпване. Въпреки това, билети все още има.

Ивайло Георгиев, БДЖ - ЕАД: Планираме около 120 влака да се движат с увеличени състави, като ще представим около 140 допълнителни вагона в техните композиции.

Както обикновено Бургас и Варна са градовете, към които ще потеглят най-много влакове от столицата. Повече вагони ще возят и пътниците за Русе и Видин. И докато едни предпочетоха да стигнат до желаното място по релсовия път, други решиха да хванат автобуса.

- За Варна си взехме билет в последния момент.

БНТ: Има ли много хора в автобусите?

- Да, автобусът беше пълен - този в 10 ч. от Троян.

Без сериозен наплив от хора обаче премина денят на Централната автогара.

Мая Денчева, диспечер на Централна автогара - София: Специално за днешния ден има само 3 извънредни автобуса - до Ахтопол, Ямбол и Видин. За другите дни имаме към морските курорти.

Въпреки че и за автобусите, и за влака билети не липсват, превозвачите отново призоваха пътниците да не оставят закупуването им за последния момент. Така, ако местата не достигнат, те ще имат време да реагират.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втора сесия за ин витро в Русе
Втора сесия за ин витро в Русе
Завърши пилотният сондаж на газопровода край Русе
Завърши пилотният сондаж на газопровода край Русе