НОВИНИ

БДЖ спря 8 влака заради ремонти

Липсата на локомотиви продължава да е основната причина за закъснението на влаковете на БДЖ, довело до граждански протести по места. Снощи десетки пътници от влака, пътуващ от София за Мездра, блокираха жп линията на гара Илиянци и принудиха експреса от София за Горна Оряховица да спре. От БДЖ отчитат, че забавянето на влакове се дължи на лошите меторологични условия през последната седмица. 20 влака са се ударили заради преспите сняг и сега са в ремонт. Това е причината от днес 8 влака да бъдат спрени.

Милена Кирова
от Милена Кирова
15:23, 13.01.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Димитър Костадинов - управител на "БДЖ Пътнически превози": Това е единствената причина - липсата на годен подвижен състав, следствие на увеличените ремонти, повреди в резултата на тежкото време. "БДЖ пътнически превози" беше единственият превозвач пътнически, който осъществи движение в цялата страна и с цената на подвижния състав.
БНТ: Спрели сте 8 влака - защо, хората се оплакват, че те са в сутрешните часове, когато ги използват основно, за да стигнат до работните си места?
Димитър Костадинов - управител на "БДЖ Пътнически превози": Основният пик е сутрин и вечер, когато е необходим най-много от подвижния състав. При липсата му преценихме, че е по-добрият вариант да отменим влакове, а другите да запазим в нормалния график. Другият вариант е да закъсняваме всички влакове, но отменили сме в участъци, където има натовареност и гъстота на влаковете и там където се налага бързите влакове спираме като пътнически, така че да обслужваме хората.

Снежана Георгиева - пътуваща: Сега се оправдават от времето нали и от снега, но то не е така. Онзи ден не можах да отида на работа. Просто се обадих на шефката и ѝ казах, че няма да мога да дойда на работа. Тя ще ми направи един път изключение, два пъти, три пъти и ще ми каже "съжалявам".
Дора - пътуваща: След като трябва да пътуваме и има закъснение, какво трябва да направя: чакам пътувам, върша си работата и продължавам. Това е!
Светла Петрова: Аз пътувам за Костинброд, сряда и четвъртък в 8 часа трябва да има влак, не е имало.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правната комисия в НС не обсъди промените за мажоритарния вот
Правната комисия в НС не обсъди промените за мажоритарния вот
25 лица са задържани във връзка с подкупите на митницата във Варна
25 лица са задържани във връзка с подкупите на митницата във Варна