От днес "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за почивните дни по повод на Деня на храбростта (Гергьовден), съобщават от компанията.

За да се осигури по-комфортно пътуване, за повече влакове по основните направления ще е задължително купуването на запазено място. Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е пет дни, а за празниците ще бъде 15 дни. Предварителната продажба ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната от 23 април до 7 май.

Постоянно ще има информация за изчерпаните места - на билетните каси и по високоговорителите на гарите, както и на сайта на БДЖ: bdz.bg. Пътниците ще бъдат информирани на касите, когато са изчерпани седящите места, и ще им бъде издаван билет за правостоящ само след изричното им съгласие. Във влаковете със задължителна резервация на седящи места ще се продават до 20 билета за правостоящи във вагоните с купета и до 10 във вагоните без купета.

Националният железопътен превозвач напомня на своите клиенти, че за определени влакове могат да купят онлайн билет. Разплащането е по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартия. Ако е купен от таблет или смартфон, не се разпечатва - валидира се от кондуктора във влака директно от мобилното устройство,се посочва в съобщението.