НОВИНИ

БДЖ въвежда в пробна експлоатация системата за онлайн продажба на билети

От днес „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД и „Информационно обслужване” АД въвеждат в пробна експлоатация пълната функционалност на билетоиздаващата система, която включва възможността за онлайн закупуване на билети за всички влакове на територията на страната, съобщиха от дружеството.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:40, 03.10.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
бдж въвежда пробна експлоатация системата онлайн продажба билети

Системата е изпитвана многократно в тестова среда и за нейното нормално функциониране е много важно да бъде приложена пробно в реална среда, като са взети мерки за своевременно отстраняване на евентуално възникнали неточности в конкретни ситуации.

Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз и удобен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент.

Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Онлайн платформата на билетозидаващата система е достъпна на сайта на БДЖ. Билети могат да бъдат закупени онлайн не по-късно от три часа преди заминаване на конкретния влак по разписание.

Поради продължаващия процес по обработка на заявки, в първоначален етап все още ще бъде достъпна и платформата за онлайн резервации и продажба на билети за ограничен брой влакове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест пред МВнР с искане оставката на вицепремиера Екатерина Захариева
Протест пред МВнР с искане оставката на вицепремиера Екатерина Захариева
Нова платформа ще представя учебния материал по атрактивен за децата начин
Нова платформа ще представя учебния материал по атрактивен за децата начин