145 000 са двойките у нас с репродуктивни проблеми. 10 години Фондация "Искам бебе" работи за каузата да се раждат повече деца в България. На годишнината от създаването ѝ досегашният екип предаде щафетата на следващото поколение вдъхновени млади хора, които да продължат да помагат на двойките, чието най-голямо желание е да имат дете.

Първите стъпки на малката Радина. Чакани 20 години.

Мария Енчева - майка на Радина:
Когато се появи на бял свят с помощта на екип Надежда, просто като чух плача ѝ не повярвах, че аз съм майка. и все още не мога да повярвам, че съм майка, след толкова тежка борба. Искам да кажа, борете се момичета, не се отказвайте.

След 6 опита ин витро Мария сбъдва най-съкровеното си желание.

Радина е едно от 7-те хиляди бебета на фондация "Искам бебе". Само през 2015-та родените деца са 880. Още 1200 са на път.

На Бъдни вечер преди 4 години Драгомир става баща на две момиченца.

Драгомир:
Разбира се, че няма да се отказват. Надеждата умира последна. Ето моя случай 15-17 години нямахме деца, поддържахме се с жена ми. ходехме къде ли не. Винаги трябва да има вяра.
Радина Велчева - Фондация "Искам бебе":
За безплодието в България спря да се говори като за присъда. Защото, когато ние, старите от "Искам бебе", тръгвахме по пътя, това беше изключително тежка дилема - да си признаеш или не.

Едно от децата се обърна с пожелание към основателката на фондацията:

Има тук една жена,

Радина Велчева се казва тя,

всички много я обичат

и успехи й предричат.

"Искам бебе" сътвори

и сбъдна хиляди мечти

по нов път тръгваш ти

не ни забравяй ти!

Днес за "Искам бебе" е специален ден. Екипът, отдал се досега на каузата, даде път на новото поколение, което ще продължи да сбъдва хиляди животи.