Видеоклип, който показва премръзнало бебе в ръцете на пияната си майка предизвика остра реакция в социалните мрежи. Още вчера детето бе взето от майката и настанено в болница. То е било премръзнало, недохранено и в лошо хигиенно състояние. Лекарите са положили грижи и в следващите 6 месеца бебето ще бъде настанено в социална институция.

След преглед в болница, 3-месечното момиченце е закарано в Център за настаняване от семеен тип. То ще остане там през следващите 6 месеца докато социалните служби решат дали може да бъде върнато на семейството.

Веселин Кожухаров, директор на Дирекция "Социално подпомагане" - Лозенец: Семейството е проучвано съвсем скоро от колегите от "Оборище". Условията, при които живее това дете и при които е отглеждано, са много лоши. Мръсно е, няма врати по къщата, майката употребява алкохол. Бабата също. Бащата е неизвестен, няма други деца.

За случая става ясно от видео, качено в социалните мрежи. На него се вижда как две жени от ромски произход, употребили алкохол, носят бебе. Мъжът, който ги забелязва около 7 часа сутринта, отива при тях и се представя за полицай. След това им иска лични карти. По-късно друга жена също забелязва жените. Подаден е сигнал към 6-то Районно управление.

Веселин Кожухаров, директор на Дирекция "Социално подпомагане" - Лозенец: Детето в болницата е пристигнало премръзнало и недохранено. Мръсно, с подсичания. Лекарите са го нахранили, изкъпали са го, дали са му дрешки.

Ако се докаже, че майката и роднините не мога да полагат грижи за Анжела, социалните ще потърсят приемно семейство, при което да я настанят.